HTML

Napi Nemzeti Hülyeség

Van Magyarországon egy idegesítő monopólium. Nem, nem a MÁV, nem a Volán. A Nemzeti Sport. Az EGYETLEN sportnapilap. Mint ilyen hordozza a monopóliumok tulajdonságait: flegma, slendrián, nem törődöm (és az utóbbi időben helyezkedő). Nincs nap, amikor valami hülyeség ne lenne benne. Legalább egy Sinkovics hasonlat formájában. A blog szerkesztője igyekszik naponta rápirítani a szerkesztőségre, teszi mindezt önérdekből: ennek a flegma, slendrián, nem törődöm lapnak 14 éve napi olvasója. Kicsit sárga, kicsit hülye, de a miénk (és itt most három pont következne, ha ez az írásjel nem lett volna a Nemzeti Sport egyik különlegesen idegesítő korszakának védjegye...)

Friss topikok

Linkblog

2010. 02. 18. 16.oldal

2010.02.18. 17:51 megegyszer (törölt)

A kezdő bloggoló keserve: a kutya sem nézett rám, ezért oldalogtam arrébb egy hónapon keresztül. De a cél nemes, ma pedig akkora hülyeség volt a Sportban, hogy muszáj írni.

Ma a 16.oldal főcíme: "Hódeszkában eddig tarolnak a hazaiak". A cikk idomul a címhez: lelkendezve számol be arról, hogy "Maelle Ricker az első nő, aki hazai pályán szerzett olimpiai aranyat Kanadának (eddig rendben - a szerk), - ugyanabban a sportágban, amelyben az első férfigyőzelem is született (hódeszka)"

Nos.

Magam is 37 éves férfiként idegenkedve nézek ezekre az ugribugri új sportágakra. Nekem a téli olimpia az az, amikor a marcona svéd állára ráfagy a hányás az 50 kilométeres sífutásban. Viszont csendes beletörődéssel veszem tudomásul, hogy vannak új sportágak, melyekkel meg kell barátkozni, és nem mellesleg meg kell különböztetni őket.

Például a hódeszkát, a szabadstílusú sieléstől.

Hogy a Nemzeti Sport professzionalista sportkedvelői számára is érthető legyen: a hódeszkánál egy izé van összesen a két lábon, míg a szabadstílusú sielénél mindegyik lábon egy-egy (összesen tehát kettő).

Kanada első hazai aranyérmét Bilodeau Alexander szabastílusú síben nyerte, mint az közismert. Hogy az NS legalább 50 %-ban jó legyen, igen: Ricker valóban hódeszkában

 

Szólj hozzá!

Címkék: olimpia freestyle hódeszka nemnézutánacsakírja

A bejegyzés trackback címe:

https://nanehu.blog.hu/api/trackback/id/tr841771060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása