HTML

Napi Nemzeti Hülyeség

Van Magyarországon egy idegesítő monopólium. Nem, nem a MÁV, nem a Volán. A Nemzeti Sport. Az EGYETLEN sportnapilap. Mint ilyen hordozza a monopóliumok tulajdonságait: flegma, slendrián, nem törődöm (és az utóbbi időben helyezkedő). Nincs nap, amikor valami hülyeség ne lenne benne. Legalább egy Sinkovics hasonlat formájában. A blog szerkesztője igyekszik naponta rápirítani a szerkesztőségre, teszi mindezt önérdekből: ennek a flegma, slendrián, nem törődöm lapnak 14 éve napi olvasója. Kicsit sárga, kicsit hülye, de a miénk (és itt most három pont következne, ha ez az írásjel nem lett volna a Nemzeti Sport egyik különlegesen idegesítő korszakának védjegye...)

Friss topikok

Linkblog

2010. 01. 21. 13. oldal

2010.01.21. 11:35 megegyszer (törölt)

 

Az újságírásban alapvetően két nagy probléma van: ha nincsen hír, vagy ha sok van.


 

Úgy látszik a tegnapi napon egyszerre szenvedtek mind a két problémában derék szerkesztőink. A 13. oldal „24 óra” című rovatába úgy tűnik gyorsan kellett valami, így kerülhetett az egyébként általában mellőzött Sílövő-világkupáról egy aprócska hír Babos Tímea bíztató évkezdete, és a közé a lenyűgöző hír közé, hogy Sastin Mariann a Csepelből átigazolt a Vasasba.


 

Valami azonban megint közbejöhetett, a cikk ugyanis láthatóan csonkított. A címe ugyanis az, hogy „Teljes német siker” maga a cikk azonban kizárólag Magdalena Neuner győzelméről számol be. Mi ebben a „teljes német” kérdezhetnénk, és már keressük is a vonatkozó wikilapot, mondjuk itt, ahol láthatjuk, hogy valóban teljes a német siker, hiszen a dobogó mindhárom fokára német állott. Vélhetően az őscikkben erről is esett szó, csak aztán jött a hír, hogy Branimir-Baev nem lesz a Diamant-Kaposvár játékosa (az utolsó pillanatban jobb ajánlatot kapott Iránból), és vágni kellett. A cím meg maradt.


 

Meg maradt egy egészen értelmetlen cikk. Megtudjuk ugyanis belőle, hogy Neunernek ez a 15. világkupa elsősége, csak az maradt ki, hogy mindezt milyen számban érte el, ami mondjuk fontosabb lenne. Kielégítve a tudásvágyat: az olaszországi Antholtzban rendezett versenyen a 15 kilométeres, egyéni indítású számban nyert a jeles német sportolónő.

Szólj hozzá!

Címkék: német 24óra lapzárásipánik silövészet

A bejegyzés trackback címe:

https://nanehu.blog.hu/api/trackback/id/tr681689752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása